Eerste planschets

Voor een specifieke locatie concretiseren we onze ideeën naar een ontwerp voor woningen en leefmilieu. De schets hieronder is een eerste, globale en zeer voorlopige schets. De komende weken nemen we u mee in het ontwerpproces door met regelmaat nieuwe of aangepaste beelden te tonen, waaronder meer gedetailleerde plandelen en perspectiefschetsen op ooghoogte. Uw eventuele opmerkingen nemen we graag mee in het proces. Ook dit eerste ontwerp is al een vertaling van wat we in de eerdere werksessies dit jaar met elkaar besproken hebben.

In de onderstaande schets is een leefmilieu te zien dat op sommige plekken wat dichter bebouwd is (dorpse dichtheid) en op andere juist wat meer geeft in groene of openbare ruimte. De hoofdroute door het plan is een lommerrijke en relaxte. Het voorzieningencentrum ligt op één van de mooiste plekken op de locatie, hetgeen de functie van gemeenschappelijke ontmoetingsplaats uitnut.

Ook te zien is dat we verschillende woningtypologieën opnemen in het plan. Veel grondgebonden woningen ook en veel gelijkvloerse woningen.De appartementen in het plan zijn vooral kleinschalig. Niet te zien nog in de schets is dat Senior Smart Living slim omgaat met mobiliteit en dat we moderne en toch vriendelijke architectuur voorstaan, dicht bij mensen. Niet oubollig dus. Wel is te zien dat we op korte afstand blijven van de huidige bestaande stad, ook al om tot een logische uitwisseling te kunnen komen van voorzieningen en om goed gebruik te kunnen maken van het aanwezige NS-station.

Wordt vervolgd

4 Replies to “Eerste planschets”

 1. Goedemorgen,

  Het ziet er allemaal heel aantrekkelijk uit, maar voor welke senioren is dit bereikbaar? M.a.w. aan welke prijsklasse moet ik denken?

 2. Beste Josje,

  Dank voor uw reactie. Senior Smart Living is gericht op een brede groep senioren. Dat betekent dat we huurwoningen zullen realiseren en koopwoningen. Gestapelde woningen en grondgebonden. De prijsstelling zal sterk afhangen van de exacte locatie. Daar waar de grondprijzen hoger zijn, zullen de vrij-op-naamprijzen van de woningen ook hoger zijn. De eerste locatie waar we concreet aan de slag zijn is de locatie ParkEntree op een mooie plek aan de rand van de historische binnenstad van Schiedam, en tegelijkertijd grenzend aan een groot park. We zijn pas heel recent gestart met de ontwikkeling in ParkEntree (zie ook http://www.parkentree.nl) en hopen op korte termijn inzicht te kunnen hebben in de prijsstelling. Vooralsnog denk ik dat we woningen zullen realiseren in een prijsklasse tussen 175.000 en 275.000 euro in de koop en tussen 850 en 900 euro in de huur. Maar omdat we het project in co-creatie met de toekomstige bewoners vormgeven kunnen deze prijzen wijzigen als de wensen van de bewoners duidelijk anders uitwijzen.

  Overigens organiseren we woensdag 25 maart een eerste informatiemiddag over ParkEntree. U bent van harte welkom.

  hartelijke groet
  Alex

 3. Huurprijzen tussen 850 en 900 euro? Nou, dat is dan alleen weer voor de hogere inkomens! Ben je alleenstaand met 1 inkomen, dan kun je daar wonen dus wel vergeten! Komt er natuuurlijk nog servicekosten bij, etc. etc., m.a.w. leuk voor mensen met een modaal inkomen, maar zit je er onder, jammer dan!

  1. Beste Ingrid
   Dank voor uw reactie. De prijzen zullen sterk afhangen van de locatie (waar in Nederland en waar in de stad), van het woningtype en van de maatvoering. De genoemde prijsstelling is slechts een indicatie voor een wat grotere woning. We zullen sterk variëren in het aanbod, en zeker ook goedkopere woningen realiseren – alhoewel niet op elke locatie, wat dan ook weer te maken heeft met de context van de ontwikkeling en de afspraken daar omheen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.