Eerste locatie Senior Smart Living in Schiedam

EERSTE STAP NAAR NIEUWBOUW PARKENTREE

De gemeente Schiedam en ontwikkelaar Blauwhoed hebben een intentieovereenkomst gesloten om de eerste stappen te nemen in de ontwikkeling van een nieuwe buurt volgens het concept ‘Senior Smart Living’. De nieuwe woningen, die gebouwd worden onder de naam ParkEntree, komen aan de Parkweg bij de toegang tot het Beatrixpark.

Phillip Smits, CEO van Blauwhoed: “Schiedam durft te kiezen om ook voor senioren interessante woon- en leefomgevingen te bieden. Een snelgroeiende, vitale, maar vaak vergeten groep als het om wonen gaat. Juist voor hen geldt dat ‘lekker wonen’ meer is dan alleen een huis. Binnen Senior Smart Living staan de kernwaarden verbinden, genieten, ontplooien en leven centraal.”

ParkEntree wordt gebouwd op een mooie plek in de stad, nabij het Beatrixpark en op maar een paar minuten van de historische binnenstad. Wethouder Patricia van Aaken (Ouderenbeleid): “Het aantal senioren blijft ook de komende jaren nog stijgen. En we zien dat mensen steeds langer zelfstandig willen blijven wonen. Wij werken dus graag mee aan het vinden van nieuwe oplossingen die dit aantrekkelijk en mogelijk maken. Zo krijgt ParkEntree naast woningen bijvoorbeeld ook een ‘clubhuis’ waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.”

Wethouder Alexander van Steenderen (Bouwen en Wonen): “De plannen voor ParkEntree passen prima bij onze ideeën over levensloopvriendelijk wonen. We willen binnen de stad meer afwisseling met nieuwe aantrekkelijke woongebieden. Zo wordt het woningaanbod gevarieerder en neemt ook de kwaliteit van de omgeving toe.”

Op 25 maart organiseert Blauwhoed een eerste informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden.

De intentieovereenkomst is ondertekend namens Blauwhoed door Phillip Smits (CEO) en Eltjo Bouwman (directeur Wonen). Namens de gemeente Schiedam ondertekenden de wethouders Alexander van Steenderen en Patricia van Aaken.

ParkEntree is een ontwikkeling van Blauwhoed, Beyond Now, Syntrus Achmea en Inbo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.