Yvonne van Mierlo

De inspiratie voor Senior Smart Living: verbinden, genieten, ontplooien … leven! van Yvonne

‘Hier wil ik straks leven!’

Tijdens mijn studiereizen naar Amerika is mijn geloof in Seniorenstad geboren. De kern van het concept is heel inspirerend en vervult volgens mij behoeften in ons land die nu niet vervuld worden. De maatschappelijke veranderingen en demografische ontwikkelingen vragen om een andere benadering van de woningmarkt in Nederland.

Een paar redenen waarom het mij persoonlijk zo aanspreekt:

’Life is too short for bad wine’

‘LEVEN! verbinden, genieten, ontplooien …. ook als je geen 25 meer bent! Niet wachten tot je vanzelf ouder wordt. Mensen zijn gelukkig en heel actief betrokken bij de gemeenschap. Deze foto van de achterkant van een auto die ik daar zag, zegt veel!

life-is-good-21-300x224

‘Active adults lifestyle communities’

De naam active adults zegt al genoeg. Wij komen met ‘ouderen’ of ‘senioren’ niet in de buurt. Deze mensen zijn niet oud, ze starten met het tweede deel van hun leven! Zo ook deze mensen die ik uitgebreid heb gesproken.

seniorenstad-mensen-300x225

‘You’re not buying a home, you’re buying a lifestyle’

Niet alleen een nieuwe woning, maar ook een nieuwe woonomgeving én een nieuwe leefgemeenschap. Je koopt of huurt niet alleen een huis, maar een sfeer, a way of life. Het huis is noodzakelijk, alles er omheen is wat het leven maakt, het is een totaalbeleving. De community is de club waar men bij wil horen!
In Florida noemen ze ‘The Villages’ niet voor niets Florida’s Friendliest Hometown!

seniorenstad-villages-300x225

Spreekt u dat niet aan? Zou u daar straks niet willen wonen?
Ik ben erg benieuwd wat u aantrekkelijk vindt aan Seniorenstad en wat u inspireert. Vult u ook de enquete in zodat wij weten wat u belangrijk vindt?

Wie ben ik?

foto-yvonne2-150x150

Ik woon samen met mijn vriend Anne en onze 7-jarige dochter Maud in Scheveningen. Heerlijk dicht bij het strand, in een gezellige en levendige buurt.

Naast de aantrekkingskracht die ik tijdens de studiereizen persoonlijk heb ervaren heb ik ook een professioneel geloof in Seniorenstad. Mijn ervaring in verschillende vakgebieden is één van de bronnen van mijn overtuiging dat je voor de oplossingen van morgen anders moet durven denken en doen. Mijn passie is de integratie van (latente) consumentenbehoeften en het ontwikkelen van nieuwe concepten en producten: het creëren van oplossingen waar mensen verrassend verder mee komen! Daarom geloof ik ook in Seniorenstad.
Sinds 2011 ben ik directeur van de Blauwhoed Studio, het creatieve hart van projectontwikkelaar Blauwhoed waarin conceptontwikkeling, planeconomie, marketing, communicatie, verkoop en vormgeving zijn gebundeld. Vóór Blauwhoed heb ik 10 jaar bij ontwikkelaar AM gewerkt, o.a. Directeur Marketing en als ontwikkelingsmanager. Daarnaast heb ik ervaring opgedaan in de autoindustrie (Polynorm) en in de telecombranche (Ericsson).

Yvonne van Mierlo
email: Ymierlo@Blauwhoed.nl
linkedin: http://nl.linkedin.com/in/yvanmierlo
twitter: @YvonneBlauwhoed
www.blauwhoed.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.