Merel Putman

De inspiratie voor Senior Smart Living: verbinden, genieten, ontplooien … leven! van Merel

De babyboomgeneratie gaat met pensioen, de vergrijzing neemt toe dus ook de kosten van de zorg. Daarnaast is eenzaamheid is een van de grootste problemen bij de oudere generatie. In mijn ogen biedt seniorenstad een integrale en positieve oplossing voor al deze maatschappelijke ontwikkelingen.

Seniorenstad is een plek waar mensen bij elkaar betrokken zijn, waar ze actief zijn en nog veel uit het leven halen. Ze hebben leuke sociale contacten, hebben tijd en aandacht voor elkaar. Het biedt ouderen een veilige en sociale omgeving waarin ook nog eens extra aandacht is besteed aan de inrichting van het terrein zodat je er ook met een rollator of scootmobiel goed uit de voeten kunt. De woningen zijn voorzien van slimme technologische toepassingen om de woning veilig en comfortabel te maken. Zodat je lang in je eigen huis kunt blijven wonen waar je je thuis voelt.

Daarnaast biedt seniorenstad volop mogelijkheden om nog actief te zijn. Dit kan door samen te sporten, muziek te maken of te koken maar ook cursussen geven of vrijwilligerswerk in de lokale bibliotheek of park. Je kunt echt wat betekenen in je omgeving en er ook weer energie uit halen. Ik zie dat ook bij mijn eigen (schoon)ouders, die staan nog zo actief in het leven die kunnen en willen nog van alles. Natuurlijk met hun kleinkinderen (daar krijgen ze ook energie van, zoals je hieronder ziet) maar ook met hun vrienden of buren. In seniorenstad is daar volop ruimte voor.

MG_6284-300x222

Wat ik ook mooi vind aan het initiatief seniorenstad is dat het kader er nu staat en dat de bewoners straks samen met ons én elkaar de echte invulling gaan maken. Dan wordt het echt een omgeving van de mensen zelf!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.