Alex Sievers

De inspiratie voor Senior Smart Living: verbinden, genieten, ontplooien … leven! van Alex

Al sinds ik in 2003 mijn eerste bezoek aan seniorenstad Sun City in de Amerikaanse staat Arizona en de daaraan gekoppelde studie “Ik ben al heel lang bij de tijd” ben ik gefascineerd door de houding en manier van leven van de 55-plussers aldaar. Niet de afhankelijkheid opzoekend, maar kiezen voor een eigen leven gericht op alles wat je wel kunt in het leven, niet op wat je misschien niet kunt. De kernwaarden voor ons project “Senior Smart Living: verbinden, genieten, ontplooien, leven” zijn hieraan naadloos verbonden.

Hieronder enkele beelden die gedurende al die jaren mij hebben geïnspireerd in de eerste stappen van seniorenstad naar het Senior Smart Living van nu. Je kunt ook hier klikken voor mijn cv.

Het eerste  beeld is misschien te Amerikaans voor Nederlandse begrippen. Ik heb de foto in 2007 gemaakt in Sun City. Het gaat me in dit beeld niet zozeer om de cheerleaderglitters van deze “Sun City Pom”, maar vooral om het feit dat zij op haar 75ste gewoon de dingen doet die ze leuk vindt, die haar jong en fit en lenig houden. Zelfs als iedereen om haar heen vindt dat ze zich anders zou moeten gedragen.

img30139
Het tweede beeld komt uit The Villages, een seniorenstad in Florida, waar elke avond op de pleinen wordt gedanst. De man in de foto kon nauwelijks nog lopen, maar dansen, dat ging hem heel aardig af.

img36753
In The Villages ligt een nagemaakt scheepswrakje in het meer dat centraal in de stad ligt. Het is daar neergelegd om het verhaal van Amerikaanse vissers die de zee opgingen voor de vangst uit te beelden. Het is natuurlijk jammer dat het scheepswrakje niet echt is, maar wat me aanspreekt is dat het de mensen die er langs wandelien aanzet om hun eigen echte verhalen te vertellen. En dat vind ik mooi.

img36639

Alex Sievers
email: alex@beyondnow.nl
linkedin: http://nl.linkedin.com/in/alexsievers
twitter: @alexbeyondnow
www.beyondnow.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.