Start bouw ParkEntree

Gisteren gaven de Schiedamse wethouders Van Steenderen en Houtkamp het startsein voor de bouw van ParkEntree. Dit eerste project met label Senior Smart Living is een concept dat Beyond Now samen met Blauwhoed en Inbo heeft geïnitieerd en ontwikkeld. De Schiedammeronline schreef er een artikel over.

In onze beleving is ParkEntree er voor die mensen die naast gewoon lekker willen wonen en nog vol zitten met levenslust. ParkEntree is de plek om te genieten van het leven met nieuwe en oude vrienden. De plek om die dingen te doen waar je voorheen nooit echt aan toe kwam. De plek om je passies opnieuw te ontdekken. ParkEntree nodigt daarbij uit om leuke dingen te doen.

In cocreatie met geïnteresseerde kopers en huurders hebben we de afgelopen jaren van een mooi idee een mooi project gemaakt. Dat heeft geleid tot meer variatie in woningtypen en een goed georganiseerd clubhuis met lounge, misschien wel het meest bijzondere element in ParkEntree. De Stichting Vitaal&Zo zal de lounge samen met de bewoners gaan runnen.

Klik hier voor het artikel in De Schiedammeronline.

 

Start bouw ParkEntree

Eind oktober is de eerste paal gelagen in Schiedam in het Senior Smart Living project ParkEntree. De feestelijke gebeurtenis hiervoor vindt plaats op 21 november aanstaande. Een mooi moment voor alle betrokkenen, en niet in de laatste plaats alle kopers en huurders die met ons de afgelopen jaren hebben gewerkt aan deze woondroom.

Bots Bouw zal de komende maanden werken aan de bouw van ParkEntree. Op dit moment kunnen we de koppen van de heipalen al boven de grond …

 

Expeditie Begonia

Op 11 oktober is Senior Smart Lving één van de onderwerpen op het congres Expeditie Begonia van Kenniscentrum Wonen Zorg. Met name ParkEntree komt dan als voorbeeld aan de orde.

ParkEntree in Schiedam is de eerste buurt die wordt ontwikkeld op basis van de kernwaarden van Senior Smart Living: verbinden, genieten, ontplooien … leven! De gemeente Schiedam heeft haar nek uitgestoken om de wat vergeten doelgroep van actieve 55-plussers een mooie plek te kunnen geven in de stad. In co-creatie wordt een keur aan comfortabele gelijkvloerse woningen gerealiseerd. Daarnaast is het bijzondere aan ParkEntree het hospitalityconcept. ParkEntree is geen enclave voor de rijksten onder ons. Met een heel normale prijsstelling is de buurt bereikbaar voor velen. Alex Sievers van Beyond Now en Nicolien de Heer van gemeente Schiedam delen graag hun ervaringen.

ParkEntree is wonen met een plus

PARKENTREE IS WONEN MET EEN PLUS +
+ Gelijkvloers wonen
+ Compleet & comfortabel
+ Complete keuken met inbouwapparatuur
+ Badkamer met inloopdouche
+ Vloerverwarming
+ Smart huisaansturing
+ Gemeenschappelijke tuin, lounge, gastenkamer, fitness
+ Hospitality manager
+ Genieten op uw manier

 

APPARTEMENTEN MET RUIME BALKONS +
+ Woonoppervlakte vanaf circa. 62 m² tot 139 m²
+ Royale woonkamer met een schuifpui naar terras of balkon
+ 1, 2 of 3 slaapkamers
+ Separate berging op de begane grond
PRIJZEN VANAF € 149.500,- V.O.N.

VERANDA- & HOFBUNGALOWS MET TERRAS +
+ Woonoppervlakte vanaf ca. 83 m² tot ruim 139 m²
+ Royale living
+ Zonnig privé-terras met tuinkast en bloembak
+ 2 slaapkamers op begane grond
+ Separate fietsenberging
+ Ook beschikbaar met dakopbouw voor een extra slaap-/werkkamer
PRIJSINDICATIE VANAF € 242.500,- V.O.N.

De verhuur van de huurwoningen start iets later. Mocht u hierin geïnteresseerd zijn, laat dan uw gegevens achter op www.parkentree.nl. Wij informeren u dan als dit start.

BewarenBewaren

Resultaten enquête

De afgelopen maanden hebben we een enquête uitgezet over ons project Senior Smart Living en de eerste concrete ontwikkeling daarvan: ParkEntree in Schiedam. 262 mensen, allen ouder dan 55, hebben hun ideeën in deze enquête met ons gedeeld. De respondenten zijn vaak mensen die via de website van ParkEntree geattendeerd zijn op de enquête, en zo verwachten wij, op zijn minst enigszins geïnteresseerd zijn in dit project. In deze blog zullen we enkele bevindingen uit de enquête delen.

Als we vragen naar maximaal drie dingen waar de respondenten blij van worden komt een mooie mix van genieten, verbinden en ontplooien – de kernwaarden die we met Senior Smart Living willen waarmaken – naar voren. “Lekker in de zon zitten”, “Hobby’s en sporten” en “Samen leuke dingen doen”, scoren alle ruim boven 60%. Maar ook “Iets voor anderen betekenen” en “Kennis vergaren en delen” past goed bij de doelgroep.

Vervolgens stelden we de volgende vraag: Als u nadenkt over uw ideale woonsituatie voor de nabije toekomst, welke maximaal drie dingen zijn dan belangrijk? Het meest gegeven antwoord was met 84% “een huis om onbezorgd oud te worden”. Niet geheel verwonderlijk wellicht, zoals ook de “veilige omgeving” en het “weinige onderhoud aan huis en tuin” het met ruim 70% heel goed doen. Helemaal onderaan scoort “het blijven wonen in de mij vertrouwde gemeenschap of buurt” slechts 27%. De doelgroep laat zich duidelijk niet tegenhouden om te verhuizen naar een andere omgeving als daar de leefkwaliteit die zij voorstaan te vinden is. Voorzieningen in de nabijheid worden op prijs gesteld (67%), maar dat hoeven niet echt zorgvoorzieningen te zijn gezien de score van slechts 33%. Bijzonder is natuurlijk dat overheidsbeleid vaak juist uitgaat van het blijven wonen in de eigen buurt en de directe nabijheid van zorgvoorzieningen.

In volgende vragen zijn we ingegaan op wensen rond huur en koop, verhuisgeneigdheid en dergelijke. 23% heeft geen verhuisplannen of gaat daar pas na 5 jaar nadenken over een verhuizing. Meer dan 60% ziet zichzelf binnen twee jaar wel verhuizen. Een grote groep derhalve.

Iets meer dan de helft van deze groep zoekt een gelijkvloers appartement. Iets minder dan de helft zoekt het grondgebonden, waarbij ook een gelijkvloerse vorm de voorkeur geniet. Een klein deel, 4%, is op zoek naar een groepswoning met gedeelde voorzieningen.

Ook aardig als we kijken naar de wensen: de groep met een voorkeur voor koop is even groot als de groep met een voorkeur voor huur. Velen weten het ook nog niet. Aanbod schept in deze ook een vraag.

Tot slot vroegen we ook naar diensten en de eigen inzet van de senioren in hun woonomgeving. Interessant is om te zien dat slechts 28% van de respondenten niet via vrijwillige inzet wil bijdragen. Alle anderen willen dat wel, waarbij het runnen van een gemeenschappelijke voorziening erg populair is. Meer dan 45% van de respondenten ziet zichzelf hierin een rol spelen. Onderhoud van gemeenschappelijke ruimten en het organiseren van activiteiten scoren iets minder, maar bieden mooie haakjes om in Senior Smart Living te komen tot een buurtje waar mensen met elkaar willen werken aan sociale duurzaamheid.

 

Vitaal&Zo

De stichting Vitaal&Zo is de dienstverlener in onder meer buurten met het label Senior Smart Living. Zoals wellicht bekend is de eerste van deze buurten in Schiedam in ontwikkeling: ParkEntree. Op 11 november 2016 start aldaar de verkoop van de woningen, direct gevolgd door de start van de verhuur. In ParkEntree biedt Vitaal&Zo het volgende hospitalitypakket:

  • de exploitatie van gedeelde voorzieningen
  • de inzet van een hospitalitymanager
  • de conceptbewaking van ParkEntree

ParkEntree beschikt over een fraai clubhuis met terras, waar bewoners elkaar ten alle tijden kunnen ontmoeten en dingen kunnen organiseren. Het clubhuis heeft een gezellige lounge en eetkamer met biljart, tv en wifi, een semi-professionele keuken, een logeerunit en een ruimte waar bijvoorbeeld fitness of fysiodiensten aangeboden kunnen worden. In de directe nabijheid is bovendien extra zaalruimte voor activiteiten beschikbaar evenals een tweetal tennisbanen.

De bewoners van ParkEntree worden automatisch lid van de Vereniging ParkEntree. Hiervoor betaalt elk huishouden maandelijks een bijdrage. In ruil daarvoor mag iedere bewoner gratis gebruik maken van het clubhuis. De beheerorganisatie, waarin alle bewoners verenigd zijn, heeft een contract afgesloten met Vitaal&Zo, die het clubhuis vanuit de kunst en kennis van gastvrijheid beheert en de rompslomp die daarbij komt kijken voor de bewoners uit handen neemt. De bewoner pakt de leuke dingen op: bridgeavonden organiseren, tuinieren, de nieuwsbrief voor bewoners samenstellen, de website redigeren, of wat verder aan wenselijke activiteiten wordt bedacht. 10 uur per week staat een gastvrouw of gastheer klaar. Hij of zij coördineert alle vrijwillige inzet van bewoners, denkt en helpt mee waar mogelijk en is aanspreekpunt voor allerhande vragen.
De dienstverlening van Vitaal&Zo in Schiedam start in medio 2017, nog voor de oplevering van de eerste woningen.

BewarenBewaren

ParkEntree op RTL4

Afgelopen maand april zond het RTL-4 programma Mijn Leven Mijn Gezondheid een korte special uit over ons project ParkEntree in Schiedam. Hieronder is deze korte film nu ook te zien.

 

Feestelijke ondertekening in Schiedam

Gisteren vond de feestelijke ondertekening plaats van het grondcontract voor ParkEntree in Schiedam, de eerste locatie van Senior Smart Living. Namens de gemeente Schiedam tekenden de drie wethouders Patricia van Aaken, Alexander van Steenderen en Marcel Houtkamp. Namens het ontwikkelende team van Blauwhoed zette Phillip Smits zijn handtekening.

Mooi om te zien dat ongeveer de helft van de aanwezigen bij de ondertekening een potentiële koper of huurder van ParkEntree was. Fijn om ook met hen deze nieuwe stap in de concretisering van onze ideeën van prettig, vitaal en betekenisvol wonen voor mensen die toevallig iets ouder zijn te kunnen delen!

In september zal de start verkoop plaatsvinden, en enkele maanden daarna de start verhuur. Los van de de afzet van de woningen zullen we de komende maanden verder vorm geven aan Vitaal&Zo, de hospitalitymanager voor het clubhuis in ParkEntree. Want daarin zit één van de bijzondere elementen in het concept dat wij hebben ontwikkeld. ParkEntree is meer dan wonen alleen. Met elkaar willen we ParkEntree een plek laten zijn waar je als bewoner best wel 150 zou willen worden, omdat het leven er goed is.

 

Uit het archief: Twee Vandaag

Al weer enkele jaren geleden werd in Twee Vandaag (Nu Een Vandaag) aandacht besteed aan ons project Seniorenstad. Mede door de economische crisis heeft onze project om tot attractieve omgevingen te komen voor en met senioren veel lang stil gelegen. Inmiddels werken we met veel elan aan wat we nu noemen Senior Smart Living. Met toch min of meer dezelfde ambitie als eerder., namelijk het waarmaken van de kernwaarden verbinden, genieten, ontplooien … leven! Het item in Twee vandaag laat met het project in Messancy ook zien hoe het niet moet. Daar hebben we van kunnen leren. Daarom zetten we in Schiedam en op andere locaties in op een zeer goed lifestylemanagement en zoeken we de samenwerking met lokale stakeholders.

Omdat het leuk is nog even terug te kijken naar het item van toen:

sitestat